Is de populariteit van deze modellen terecht? En welk model kun jij het beste kiezen?
In deze vergelijking zetten we de Volkswagen ID.4, Škoda Enyaq, Audi Q4 e-tron en KIA Ev6 naast elkaar. De uitvoeringen zijn gekozen op basis van gelijkwaardigheid in specificaties en prijs. Niet van elk model is dus de voordeligste uitvoering meegenomen in de vergelijking. De groen gearceerde vlakken geven aan dat het model uitblinkt in die specificatie in vergelijking met de andere modellen.
Eerst weten wat alle termen uit de vergelijking betekenen? Bekijk dan hier onze uitleg.
Dat ligt uiteraard deels aan jouw eigen wensen. Er bestaat geen eenduidig antwoord op de vraag 'Welke elektrische auto is het beste?'. Ben je op zoek naar een auto met een hoog trekgewicht waarmee je een caravan of aanhanger mee kunt nemen? Kies dan voor de KIA Ev6. Met de 1600 kg aan trekgewicht kun je met een gerust hart op pad. Let bij het samenstellen van je auto op dat je de trekhaak als aparte optie aanvinkt. Deze is nooit standaard inbegrepen bij je auto!
Hecht je veel waarde aan bagageruimte en kun je er niet genoeg van hebben? Dan is de Škoda Enyaq met zijn 1710 liter aan maximale bagageruimte de auto waar je wel voor móet gaan! Met zoveel ruimte kun je wel duizenden boeken meenemen op vakantie. Of je dat moet willen is aan jou, maar het kan wel
Hecht jij waarde aan een zo kort mogelijke laadtijd? Kies dan voor de KIA EV6. Met zijn laadvermogen van 240 kW laad dit model het snelst op van alle vergeleken modellen. Bij gebruik van een snellader beschik jij binnen 20 minuten weer over een acculading van 80%.
Ben je op zoek naar een auto met de grootste actieradius? Dan is deze uitvoering van de Q4 e-tron dé keuze voor jou. Met zijn actieradius van 544 km kun jij met gemak van Brussel naar Amsterdam rijden én weer terug met één acculading! En mocht je toch krap komen te zitten met je actieradius; deze ID.4 heeft nog steeds een laadvermogen van 135 kW. Bij de ID.4 duurt het snelladen iets langer dan bij de KIA Ev6, maar met 30 minuten kun jij weer met een acculading van 80% de weg op. Snel genoeg toch?
Wil jij voor een goede alleskunner gaan? Dan is de Volkswagen ID.4 een uitstekende keuze! Qua specificaties ligt de ID.4 zeer dicht bij de Q4 e-tron. De ID.4 heeft zelfs nóg meer bagageruimte. Dus... ben jij een Volkswagen- of een Audi-liefhebber?
Wij hebben nog veel meer elektrische auto's in ons aanbod en hier komen nog meer modellen bij...
Nieuwe auto's, en met name elektrische modellen, komen al lang niet meer alleen maar uit Europa. Merken zoals Hyundai, Kia en MG zijn reeds bij ons calculeerbare Aziatische merken. Er blijven meer en meer Aziatische automerken opkomen die uitstekend kunnen concurreren met de van oudsher machtige Europese automerken. Op welke auto('s) verheug jij je al?
Zie jij een interessant model welke je graag zou willen bestellen? Schrijf je dan in en je wordt door ons op de hoogte gehouden wanneer het model te bestellen is! Handig toch?
Wanneer je serieus na gaat denken over een elektrische auto, dan loop je al heel gauw tegen een aantal termen aan. Voordat je een goede beslissing kunt maken over je toekomstige auto, is het van belang te weten wat alle termen omtrent elektrische auto's betekenen.
De maximale afstand die je met een volle acculading kan rijden. Soms wordt dat het bereik of de range genoemd.
Een eenheid van energie die gebruikt wordt om de capaciteit van de accu van een elektrische auto aan te geven. Hoe hoger het aantal kWh, hoe groter de accucapaciteit en over het algemeen ook de actieradius.
Het laadvermogen verwijst naar de snelheid waarmee een elektrische auto kan worden opgeladen, uitgedrukt in kilowatts (kW). Hoe hoger het laadvermogen, hoe sneller de auto kan worden opgeladen. Het laadvermogen wordt bepaald door zowel de capaciteit van de interne lader van de auto als de capaciteit van het laadstation waarmee de auto verbonden is.
De laadtijd van een elektrische auto wordt berekend door de totale capaciteit van de accu te delen door het laadvermogen. Bijvoorbeeld, als een auto een accucapaciteit heeft van 50 kWh en wordt opgeladen met een laadvermogen van 10 kW, duurt het theoretisch ongeveer 5 uur om de accu volledig op te laden (50 kWh / 10 kW = 5 uur). Snellaadstations met een hoog laadvermogen kunnen de laadtijd aanzienlijk verkorten, waardoor het mogelijk is om een aanzienlijke hoeveelheid energie toe te voegen in een kortere tijd, bijvoorbeeld 80% in 30 minuten.
Wisselstroom (Alternating Current) laden. Dit verwijst naar het opladen van een elektrische auto via een regulier stopcontact of een AC-laadstation. AC-laden is over het algemeen langzamer dan DC-laden.
Gelijkstroom (Direct Current) laden. Dit is sneller dan AC-laden en wordt meestal gedaan via speciale DC-laadstations of snellaadstations langs de weg.
Een functie waarbij de kinetische energie die vrijkomt tijdens het remmen wordt omgezet in elektrische energie en teruggevoerd naar de accu. Dit helpt de accu op te laden en de actieradius te vergroten.
Afkorting voor Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure. Dit is een gestandaardiseerde testprocedure om onder andere de actieradius van elektrische voertuigen te meten.