Pech

Bel altijd direct met de VAB: Binnenland: 0800 23 043
Buitenland: +32 (0) 3 253 63 38

Directlease maakt voor haar pechservice in binnen- en buitenland gebruik van de diensten van de VAB. Duurt de reparatie of het onderhoud langer dan 24 uur? Dan heb je recht op vervangend vervoer. De reparateur heeft voor vervangend vervoer toestemming nodig van DirectLease. De kilometers die je met de vervangende auto rijdt vallen onder de contractkilometers.

Pech in het buitenland

Voorkom dat je tijdens je vakantie ongewenst voor verrassingen komt te staan. Zorg dus niet alleen voor een reis- en annuleringsverzekering, maar check voor vertrek ook het oliepeil, de koelvloeistof en de bandenspanning van jouw voertuig(en). Krijg je toch nog pech onderweg in het buitenland? Maak dan gebruik van deze tips!

  • Bel altijd direct met de VAB. +32(0)3 253 63 38
  • Bij het doorgeven van de locatie heb je altijd een wegnummer en KM-aanduiding nodig. Ook moet je goed weten tussen welke plaatsen je staat. Alleen GPS-data zijn niet voldoende, deze kunnen nog niet ingezet worden om jouw locatie te bepalen. 

Pech op de péage in Frankrijk

Als je pech krijgt op de péage (tolweg) in Frankrijk mogen Alarmcentrales geen hulp regelen. Deze wegen zijn namelijk particulier eigendom en hebben eigen hulpdiensten. Je kunt hulp inroepen door naar een praatpaal te lopen of het telefoonnummer 17 te bellen. Houd er wel rekening mee dat je dan Frans moet spreken. De hulpdienst zal jouw gestrande auto naar een garage slepen. Daar aangekomen kunt je contact opnemen met de Alarmcentrale van DirectLease voor verdere hulp.

Tips bij pech in het buitenland

  • Niet in alle landen van Europa is er een Wegenwacht Service zoals wij die kennen. In landen als Frankrijk, Italië en Spanje zetten ze bijvoorbeeld vooral bergers in, omdat het daar wettelijk niet is toegestaan langs de weg te sleutelen.
  • Houd er rekening mee dat de service en wachttijden in het buitenland anders kunnen zijn dan je gewend bent in België.

Vervangend vervoer of een huurauto nodig?

  • Je kunt de huurauto niet altijd achterlaten bij de garage, dit gebeurt in samenspraak met de Alarmcentrale.
  • Laat de huurauto altijd achter met een volle tank, tenzij je dat duidelijk anders hebt afgesproken met de Alarmcentrale van DirectLease.
  • Meestal mag je een huurauto alleen gebruiken in het land waar je de auto gehuurd hebt. Je kunt dus in principe niet met jouw huurauto de grens over. Als je met je huurauto moet terugreizen naar België, maakt je daarover speciale afspraken via de Alarmcentrale van DirectLease.
DirectLease Pech in het buitenland

Ruitschade

DirectLease werkt voor herstel en vervanging van je autoruit samen met een aantal professionele dienstverleners. Bij een beschadigde ruit maak je een afspraak met  Auto Glass Clinic.
Beiden zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar (ook 's nachts, in het weekend en tijdens feestdagen).

Auto Glass Clinic

Tel. 0800 23 332
Melding ruitschade buitenland: +32 (0)11 85 98 60

Je kunt direct een afspraak maken. Laat het sterretje in de voorruit tijdig repareren, om te voorkomen dat het sterretje doorscheurt en je de hele voorruit moet laten vervangen.

DirectLease Ruitschade

Reparatie

Voor reparatie of onderhoud aan je leaseauto kies je zelf een dealer. Deze regelt vervolgens de aanvraag met DirectLease. Je hoeft zelf verder niets te doen.

Om de CO2 uitstoot te verlagen hebben enkele automerken ervoor gekozen AdBlue® technology toe te passen. Dit additief zuivert de uitlaatgassen, de benodigde hoeveelheid is gekoppeld aan de rijstijl.

De gratis Drivers App (iPhone en Android) geeft via smartphone of tablet namen, adressen, openingstijden en geolocatie van alle bandencentrales en ruitherstellers in de buurt en gidst de bestuurder er naar toe via routebegeleiding.

Buitenland

Als je in het buitenland reparaties laat uitvoeren dan moet je de kosten zelf voorschieten, laat dan de factuur op naam stellen van:

DirectLease NV,
Noordersingel 19
B-2140 Antwerpen

RPR Antwerpen 0866 670 452
BTW BE0866670452
BNP Paribas Fortis 001-4358462-37
BE35 001 435 846 237

DirectLease Reparatie

Ongeval

Schakel na een ongeval altijd de politie in en laat een proces-verbaal opstellen, zeker in Oost-Europese landen en landen als Turkije en Marokko. Anders loopt je het risico problemen te krijgen bij het verlaten van het land. Bel ook altijd direct met de Alarmcentrale van DirectLease. 

Binnenland: 0800 230 4332
Buitenland: +32 (0) 3 253 63 38

DirectLease Ongeval

Tanken

Verkeerd getankt in het buitenland? Dan wordt je auto altijd afgesleept naar de garage. Het is namelijk niet toegestaan om op straat de tank leeg te halen.

  • LPG is in het buitenland beperkt verkrijgbaar. Neem zelf de juiste verloopstukken mee.
  • Zorg dat je weet wat de benaming is van jouw type brandstof. Een voorbeeld: in Spanje is Gasolina benzine en Gasoil diesel. 
DirectLease Tanken

Lekke band

Tegenwoordig hebben niet alle nieuwe auto’s een reservewiel, vaak zit er alleen een reparatieset in. Zorg dat je weet hoe de set werkt en verhelp het probleem zelf. Zo voorkomt je dat je voor een lekke band in het buitenland wordt afgesleept naar de dealer. Met name ook omdat de wachttijden in het hoogseizoen vaak kunnen oplopen. Dit kan je reis onnodig vertragen.

DirectLease Lekke band
Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 18:00u

03 544 29 10

E-mail ons

Vragen? We helpen je graag!

Stuur een mail naar onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'.

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Noordersingel 19
B-2140
Antwerpen