DirectLease Wat zijn de voor- en nadelen van een elektrische leaseauto?

Wat zijn de voor- en nadelen van een elektrische leaseauto?

De voordelen van een zakelijke elektrische auto leasen

 1. Milieuvriendelijk
  Een voordeel van een elektrische auto is dat er geen milieuonvriendelijke stoffen worden uitgestoten tijdens het rijden. Dit doet een auto met een traditionele verbrandingsmotor wel. Met een elektrische auto kun je dus een steentje bijdragen aan een beter milieu.
  Tip: als je nog milieuvriendelijker wil zijn, laad dan jouw leaseauto met groene stroom.

 2. Lagere verbruikskosten
  Een ander voordeel van een elektrische leaseauto zijn de lage verbruikskosten. De verbruikskosten van een elektrische auto zijn aanzienlijk lager dan die van een auto met een verbrandingsmotor. Bij een auto die rijdt op benzine of diesel betaal je een literprijs. Bij een elektrische auto betaal je per kWh. De elektriciteitskosten (kWh) zijn per kilometer aanzienlijk lager dan de brandstofkosten (literprijs) van een auto met een verbrandingsmotor. De auto thuis opladen is veruit het voordeligst. Voornamelijk bij het snelladen (DC) zijn de laadprijzen veel hoger.

 3. Optimale fiscale aftrekbaarheid voor vandaag en morgen
  Als een elektrisch of emissievrij voertuig vóór 1 januari 2027 wordt besteld, blijft het volledig fiscaal aftrekbaar. Voor voertuigen die na 1 januari 2027 worden besteld, zal de fiscale aftrekbaarheid geleidelijk afnemen en in 2031 uitkomen op 67,5%.

 4. Stil en snel
  Doordat een elektromotor geen tot weinig geluid maakt, is het aanzienlijk stiller in een elektrische auto. Op hogere snelheden hoor je uiteraard nog wel de wind of de banden rollen. Een elektrische auto is sneller in het accelereren dan een auto met een verbrandingsmotor. Dit komt doordat een elektrische auto meteen over het maximale koppel beschikt, waardoor de auto lekker snel van zijn plek komt.


De nadelen van een zakelijke elektrische auto leasen

 1. Laadtijden
  Veel mensen vinden de laadtijden een nadeel van een elektrische auto. Met een elektrische auto kun je niet binnen een paar minuten weer onderweg zijn als de accu leeg is. Afhankelijk van de auto, het laadpunt, en de actieradius die je nodig hebt, duurt dit tussen de 20 minuten en 8 uur. Je kunt jouw auto langs de snelweg snelladen, echter moet je auto hiervoor wel geschikt zijn. In de praktijk zul je waarschijnlijk vaak met een volle accu wegrijden en hoef je onderweg niet te laden. Tegenwoordig hebben de meeste elektrische auto’s een actieradius die groot genoeg is voor dagelijks gebruik zonder onderweg te hoeven laden.

 2. Beperkte actieradius
  De actieradius van een elektrische auto is over het algemeen een stuk kleiner dan de actieradius van een auto met een verbrandingsmotor. Dit is iets waar je rekening mee moet houden als je veel onderweg bent of op vakantie gaat. De actieradius van elektrische auto’s wordt echter wel steeds groter waardoor deze beperking steeds minder invloed zal hebben. Gebruik je jouw elektrische zakelijke leaseauto alleen voor woon-werkverkeer? Dan zul je hier nauwelijks last van ondervinden.

 3. Hoger leasetarief
  Over het algemeen heeft een elektrische leaseauto een hoger leasetarief. Dit komt doordat de auto’s in aanschaf vaak een stuk duurder zijn. Door de massaproductie - die op steeds meer modellen wordt toegepast - worden de elektrische auto’s wel steeds goedkoper.

Wil je nog meer weten?

Kijk dan op onze elektrisch leasen pagina of neem direct contact met ons op via03 544 29 10of [email protected] (binnen één uur reactie).

Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 18:00u

03 544 29 10

E-mail ons

Vragen? We helpen je graag!

Stuur een mail naar onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'.

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Noordersingel 19
B-2140
Antwerpen