Zoek op merk

Inleveren leaseauto / aanloopauto

Het inleveren van de leasewagen is een belangrijk moment. Daarom werken we hiervoor samen met SGS, een externe en dus onafhankelijke partner. Om een afspraak in te plannen kan u steeds telefonisch een afspraak inplannen via het nummer +32 3 290 10 50 of een mail sturen naar bnl.transportation.remarketing@sgs.com.

Hun expert zal een afspraak inplannen met de bestuurder om ter plaatse de inname te regelen en de staat van het voertuig op te nemen.

Van de zichtbare schade worden foto’s genomen. Andere schade dan de normale gebruikschade wordt gefactureerd als eindecontractschade. DirectLease hanteert bij de bepaling van de normale gebruikschade uitsluitend objectieve criteria en richtlijnen van Renta (de Belgische Federatie van Voertuigen Verhuurders).

De bestuurder doet er dus goed aan om aanwezig te zijn bij de expertise. Zo kan deze het rapport meteen inkijken en ondertekenen. U vermijdt zo twijfel en discussie achteraf.

Wanneer je een nieuwe leaseauto hebt besteld, blijf je tot aan de levering in je huidige lease-auto rijden, behalve als deze ouder is dan 60 maanden of het maximum aantal kilometers heeft bereikt. Voor dieselmotoren is dat 180.000 km, voor benzinemotoren, auto’s op LPG en hybride auto’s is dat 150.000 km. In dat geval kan er een zogenaamde aanloopwagen worden ingezet. Het is aan DirectLease om hierover te beslissen.

Je kan op twee manieren je huidige leasewagen inleveren.

Optie 1:

Je wenst zelf je auto in te leveren op onderstaand adres. Vervolgens wordt er in overleg met jou een innamerapport opgemaakt.
DirectLease, Noordersingel 19 - 2140 Antwerpen - alleen op afspraak.

Optie 2:

Je laat het voertuig ophalen op een door jouw opgegeven locatie (enkel in België). Vervolgens wordt er in overleg met jou een innamerapport opgemaakt.
De transportkosten en innamekosten à € 125,00 excl. BTW zullen doorbelast worden.

Aandachtspunten voor de inlevering van je Leasewagen.


Om je duidelijk mogelijk te maken wat kan en wat niet kan, stelt DirectLease je hierbij een fotodocument ter beschikking.

  1. Voor een goede beoordeling is het noodzakelijk dat de auto in een schone staat wordt ingeleverd (exterieur/interieur).
  2. Het verwijderen van eventuele belettering bij inlevering van het voertuig is volledig ten laste van de huurder.
  3. Schades dienen, vóór de auto wordt ingeleverd, gemeld te worden door middel van een Europees Schadeaangifteformulier. Indien dit formulier niet tijdig in ons bezit is (vóór datum inlevering), dan zijn alle schadereparatiekosten volledig voor uw rekening i.p.v. de vrijstelling
  4. Bij inlevering van de auto dient het volgende aanwezig te zijn:
   • instructieboekje
   • inschrijvingsbewijs (indien niet aanwezig zijn de kosten voor het aanvragen van een nieuw inschrijvingsbewijs voor je rekening: € 150,00 excl. BTW)
   • onderhoudsboekje (indien niet aanwezig zijn de kosten voor het aanvragen van een nieuw onderhoudsboekje voor je rekening: € 150,00 excl. BTW)
   • gelijkvormigheidsattest (indien niet aanwezig zijn de kosten voor het aanvragen van een nieuw gelijkvormigheidsattest voor je rekening: € 150,00 excl. BTW)
   • sleutel + reservesleutel (indien niet aanwezig zijn de kosten van een nieuwe sleutel voor je rekening: € 200,00 excl. BTW)
   • codekaarten
   • eventuele navigatie cd's of dvd's
   • Hoofdsteunen, hoedenplanken en eventuele andere onderdelen.

 

Overname huidige leaseauto

Wil je zelf je leasewagen overnemen of ken je iemand die daar interesse in heeft, neem dan contact op met onze afdeling Remarketing (sales@directlease.be) telefoonnummer 03 544 29 10. Wij zorgen vervolgens voor een financieel aantrekkelijke aanbieding.


Hoe het werkt

Van eerste online aanbieder tot het online leasebedrijf met de beste service voor de beste prijs.


Meer weten?

Auto zoeken

Op zoek naar een specifieke auto? Of wil je weten welke 5-deurs auto's met airco er zijn?


Zoek en vind