Zoek op merk
DirectLease: Wees de winter te snel af!

Wees de winter te snel af!

Geplaatst 7/1/2018

Niemand heeft het graag koud. Ook je auto niet… Als hij buiten moet overnachten, kun je enkele voorzorgsmaatregelen nemen om de vier meest voorkomende pannes te vermijden. DirectLease heeft ze voor jou verzameld: Niemand heeft het graag koud. Ook je auto niet… Als hij buiten moet overnachten, kun je enkele voorzorgsmaatregelen nemen om de vier meest voorkomende pannes te vermijden. DirectLease heeft ze voor jou verzameld: 
• Zwakke batterij. Na enkele jaren verzwakt de accu van je auto, zodat hij moeite krijgt om een koud motorblok aan te zwengelen. Je kunt hem een handje helpen door eerst even de koplampen te ontsteken met de sleutel in het contact, zodat de accu opwarmt, maar tijdens het starten moeten alle stroomverbruikers uit (ventilatie, achterruitverwarming, lichten, radio, enzovoort). Eens de motor draait, moet je minstens 20 minuten rijden om de batterij weer voldoende op te laden. De motor stationair laten draaien heeft geen zin! 
• Te weinig antivries in de koelvloeistof. Het gekleurde goedje dat je in het plastic expansievat van het koelsysteem (onder de motorkap) ziet, bevat tot 50 % antivriesmiddel om te vermijden dat de motor vastvriest. Laat de vriesbestendigheid controleren door je garage voor de thermometer de dieperik ingaat. Vul in geen geval zelf bij met louter water. 
• Geen geschikte banden. Vaak moeten wegenwachters uitrukken om in sneeuw vastgereden auto’s te bevrijden. Meestal ligt het niet-monteren van winterbanden aan de oorzaak. Winterbanden zorgen niet alleen voor meer grip op sneeuw, maar ook op koud asfalt van minder dan 7° C. Dat komt doordat ze uit zachter en dus flexibeler rubber bestaan. Schakel dus tijdig over naar geschikt schoeisel voor je auto. 
• Bevroren diesel. Vanaf november schakelen tankstations over op winterdiesel. Dat is brandstof waaraan additieven zijn toegevoegd om bevriezen tegen te gaan. Heb je nog zomerdiesel in je tank en moet je starten na een vriesnacht, dan kan je motor wel eens tegensputteren. Best dus bijtanken voor de nachtvorst toeslaat. Wat je absoluut niet mag doen, is benzine toevoegen “om het starten te vergemakkelijken”. Dat was vroeger gebruikelijk, maar moderne dieselinjectiesystemen gaan er stuk door. 


Hoe het werkt

Van eerste online aanbieder tot het online leasebedrijf met de beste service voor de beste prijs.


Meer weten?

Auto zoeken

Op zoek naar een specifieke auto? Of wil je weten welke 5-deurs auto's met airco er zijn?


Zoek en vind