Zoek op merk
DirectLease: Kun je pech voorkomen? Ja, dat doe je zo!

Kun je pech voorkomen? Ja, dat doe je zo!

Geplaatst 17/9/2018
door Mariëlle Mulder

Heb jij wel weer: je staat met pech langs de weg. Je staat nu een flink potje te balen en tegelijkertijd met allerlei mensen te bellen (pechhulp, werk of familie) om hulp in te schakelen. Terwijl je dit doet, komt de volgende gedachte naar boven: had dit voorkomen kunnen worden? Niet altijd, maar met onze tips kun je de kans op pech wel verkleinen.

Pech voorkomen: dat kan ik zelf

Pomp op die banden
Fietsen op te zachte banden werkt niet en dat geldt ook voor het rijden met zachte autobanden. Het is belangrijk dat je de bandenspanning regelmatig controleert. Wanneer de banden niet de juiste spanning hebben, vergroot je de kans op een klapband. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Controleer de bandenspanning (tankklep of aan de binnenkant van de bijrijders deur) en pomp jouw banden op bij een tankstation.

Een olie-achtig karweitje
De olie in de motor zorgt ervoor dat de onderdelen blijven werken en werkt tegelijkertijd als koelmiddel. Wanneer er geen olie meer in de motor zit, gaat deze kapot. Vandaar dat wij je aanraden om elke maand jouw oliepeil te checken en bij te vullen. Met behulp van het filmpje van de ANWB weet jij voortaan precies hoe dit moet. 

Hoe koeler, hoe beter
Een oververhitte motor, daar moeten wij niet aandenken. Jij vast ook niet. Door de koelvloeistof te controleren en bij te vullen kan de warmte uit de motor weg. De ANWB heeft een handig filmpje gemaakt waarin ze jou laten zien hoe je het beste de koelvloeistof kunt bijvullen. 

Pech voorkomen: deze taak laat ik over aan mijn garage

Laat een sterretje geen barst worden
Je kent de reclames van o.a. Carglass wel met de boodschap: zorg dat je op tijd het sterretje in de autoruit laat maken. Wat je ook van de reclames vindt, ze hebben wel gelijk. Door het plotselinge  temperatuur verschil (airconditioning of verwarming) bestaat er de kans dat jouw sterretje verder scheurt en je een barst krijgt. En hier zit jij tijdens het rijden natuurlijk niet op te wachten.

Pech heet niet voor niets pech, je kunt er namelijk vaak zelf niets aan doen. Je kunt niet alles voorkomen, maar we hopen dat je in ieder geval iets aan onze tips hebt. Mocht je toch pech krijgen onderweg,wat doe je dan? Met deze tips helpen we je op 'weg'.


Hoe het werkt

Van eerste online aanbieder tot het online leasebedrijf met de beste service voor de beste prijs.


Meer weten?

Auto zoeken

Op zoek naar een specifieke auto? Of wil je weten welke 5-deurs auto's met airco er zijn?


Zoek en vind