Zoek op merk
DirectLease: Is jouw auto al lentefris? Doe onze lentecheck!

Is jouw auto al lentefris? Doe onze lentecheck!

Geplaatst 4/4/2019
door Mariëlle Mulder

De grote lenteschoonmaak, we hebben er allemaal wel een keer van gehoord. Vaak heeft dit betrekking op het huishouden, maar vergeet vooral ook jouw leaseauto (zakelijke of private) niet. Na de winterperiode kan de auto in de lente wel een opfrisbeurt gebruiken. Benieuwd hoe jij een lentefrisse auto krijgt? Doe dan onze check! Hoeveel vinkjes kun jij zetten?

Shine bright
De winterse weersomstandigheden, onstuimige regenbuien, modder en bladeren zorgen ervoor dat er een viezige laag op jouw auto terechtkomt. Rij hier niet te lang mee door, want het kan de lak aantasten. Om jouw auto te laten shinen, kun je:

 • Zelf de auto wassen
  Je hoeft geen professioneel gereedschap te hebben of aan te schaffen om de leaseauto schoon te maken. Een emmer met water en sop, een washandschoen en een droogdoek klaren het schoonmaakklusje perfect. Zorg er wel voor dat je het water een paar keer ververst, zodat je niet met vies water aan de slag gaat. Let hierbij op het volgende:
 1. Liever geen spons
  We raden je aan om gebruik te maken van een microvezel doekje in plaats van een spons. Deze houdt namelijk nog weleens zand en ander vuil vast, wat krassen op de lak kan veroorzaken.
 2. Zet niet teveel kracht
  Als we een vlek zien, is onze eerste gedachte vaak: hard boenen. Toch is dit niet verstandig. Een krasje op het lak is zo gemaakt. Wrijf daarom voorzichtig over de vlekken heen of laat de vlek losweken.
 3. Verbod autowassen
  In bepaalde gemeentes geldt een schoonmaakverbod op straat. Controleer daarom eerst of jouw gemeente hier tussenstaat.
 • Met de auto door de carwash
  Geldt er in jouw gemeente een schoonmaakverbod voor op straat of heb je er geen behoefte aan om jouw leaseauto zelf schoon te maken? Rij dan naar de carwash.

Pomp op die banden
Fietsen op te zachte banden werkt niet en dat geldt ook voor het rijden met zachte autobanden. Het is belangrijk dat je de bandenspanning regelmatig controleert, want ze verliezen regelmatig lucht. Wanneer de banden niet de juiste spanning hebben, vergroot je de kans op een klapband. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Controleer de bandenspanning (tankklep of aan de binnenkant van de bijrijders deur) en pomp jouw banden op bij een tankstation.

Van winter- naar zomerbanden
Zitten er winterbanden onder jouw auto? Laat deze dan omwisselen naar zomerbanden. Deze banden sluiten beter aan bij de weersomstandigheden. Tevens zorg je er dan voor dat het bandenprofiel van jouw winterband niet onnodig slijt.

Airconditioning checken
In de winter heb je naar alle waarschijnlijkheid niet veel aan de airconditioning gezeten. Als dit een tijdje ongebruikt is, kan het geen kwaad om deze af en toe even aan te zetten. Je wilt er namelijk niet in de zomer achter komen dat de airco kapot is.

Een olie-achtig karweitje
De olie in de motor zorgt ervoor dat de onderdelen blijven werken en werkt tegelijkertijd als koelmiddel. Wanneer er geen olie meer in de motor zit, gaat deze kapot. Vandaar dat wij je aanraden om elke maand jouw oliepeil te checken en bij te vullen.

Interieur aanpakken
Vergeet vooral ook niet om de binnenkant van de leaseauto mee te nemen tijdens de lenteschoonmaak. Bladeren en modder zorgen voor vieze vloermatten, welke met behulp van een stofzuiger snel verdwenen zijn. Ga even met een doekje over je dashboard en neem de stoelen af, dan ziet jouw leaseauto er niet alleen lentefris uit, hij ruikt dan ook zo!


Hoe het werkt

Van eerste online aanbieder tot het online leasebedrijf met de beste service voor de beste prijs.


Meer weten?

Auto zoeken

Op zoek naar een specifieke auto? Of wil je weten welke 5-deurs auto's met airco er zijn?


Zoek en vind