Zoek op merk
DirectLease: Help! Ik heb pech onderweg.

Help! Ik heb pech onderweg.

Geplaatst 6/8/2018
door Mariëlle Mulder

Of je nu lekker aan het meezingen bent met de liedjes op de radio, onderweg bent naar jouw vakantiebestemming of een zakelijk telefoongesprek voert, er is nooit een goed moment om pech onderweg te krijgen. Over vervelende situaties willen we liever niet nadenken, vandaar dat wij het voor jou hebben gedaan. Krijg je onderweg pech? Wij helpen je veilig van de weg!

  1. Wat de reden van jouw autopech ook is, de eerste stap is om niet in paniek te raken. Laat niet meteen het stuur los of trap keihard op de rem.

  2. Als de auto nog kan rijden, parkeer de auto dan op de vluchtstrook.

  3. Sta je veilig en stil? Om ervoor te zorgen dat andere bestuurders weten dat jij pech hebt of jouw in het donker zien staan, is het van belang dat je de alarmlichten aanzet.

  4. Je denkt misschien, in de auto zit ik het veiligst, maar dat is een grote misvatting. We begrijpen dat als het regent je liever in de auto blijft zitten, maar we raden je toch aan om uit de auto te stappen.

  5. Gooi niet zomaar jouw deur open. Sta je op een snelweg, dan is dit levensgevaarlijk. Om het zekere voor het onzekere te nemen, kun je het beste aan de rechterzijde uitstappen. Zo stap je niet op de rijbaan uit en is er een minimale kans dat je wordt aangereden.

  6. Zit je niet alleen in de auto? Zorg dan dat alle mede passagiers achter de vangrail gaan staan of loop een stukje verder (bijv. een heuvel op).

  7. Staat iedereen veilig? Ga dan terug naar de auto en zet dan de gevarendriehoek neer. Doe je dit niet en de politie ziet het, dan is de kans groot dat je een boete krijgt. Deze is niet mild, namelijk €140. En dat zou zonde zijn. 

  8. Gevarendriehoek geplaatst? Loop dan ook naar de vangrail of ga op een veilige afstand staan.

  9. Als laatste pak je jouw telefoon en schakel je hulp in. Voor pechservice in binnenland bel je met 080023043 en buitenland met +32 3253633.

Heb je pech onderweg, met een leaseauto van DirectLease (zakelijk of privé) ben jij altijd verzekerd van de beste hulp. Samen zorgen we ervoor dat jij zo snel mogelijk weer de weg op kunt.


Hoe het werkt

Van eerste online aanbieder tot het online leasebedrijf met de beste service voor de beste prijs.


Meer weten?

Auto zoeken

Op zoek naar een specifieke auto? Of wil je weten welke 5-deurs auto's met airco er zijn?


Zoek en vind