Zoek op merk
DirectLease: Frankrijk heeft nieuwe verkeersregels

Frankrijk heeft nieuwe verkeersregels

Geplaatst 16/11/2018
door Mariëlle Mulder

Frankrijk behoort tot één van de populairste vakantiebestemmingen voor Europeanen.  Zowel in de winter als in de zomer trekken we er met zijn allen opuit naar het mooie Frankrijk. Ook gaan we massaal een weekendje naar de stad Parijs. Velen leggen deze afstand af per auto. Ben jij hier ook een voorstander van? Let dan goed op! Frankrijk heeft namelijk nieuwe verkeersregels, welke in geval van overtreding zorgen voor een hoge boete.

Pas op voor het fietsvak
Sta jij bij een verkeerslicht weleens stil met de voorwielen op het fietsvlak? Dan levert dit een boete van €35 op. Zie je geen politie in de buurt, dan raden we je aan om toch afstand te houden. Bij  diverse verkeerslichten hangt een beveiligingscamera die alles vastlegt, waardoor je alsnog een boete krijgt. 

Milieusticker op de voorruit
Bekijk van te voren in welke plaatsen het verplicht is om met een milieusticker rond te rijden. Als je bijvoorbeeld naar de plaatsen Parijs, Lyon of Grenoble gaat en geen sticker op de voorruit hebt, dan riskeer je een boete van €68.

Koptelefoon afzetten
Draag jij een koptelefoon als je achter het stuur zit? Deze kun je in het vervolg beter afzetten. Als de Franse politie jou ermee ziet rondrijden, schrijven ze een boete van €135 uit.

Niet bellen of appen
Telefoneer of app jij weleens als je jouw auto aan de kant hebt stilgezet? Let dan goed op waar je dit doet. Dit mag alleen als de auto stilstaat op een gemarkeerde parkeerplaats. Anders kun je een boete krijgen van €135.


Hoe het werkt

Van eerste online aanbieder tot het online leasebedrijf met de beste service voor de beste prijs.


Meer weten?

Auto zoeken

Op zoek naar een specifieke auto? Of wil je weten welke 5-deurs auto's met airco er zijn?


Zoek en vind