In de loop van januari 2021 lanceren we onze gloednieuwe website. Hierdoor kunnen de door jou bewaarde offertes verloren gaan. Om dit te voorkomen raden we je aan je offertes in PDF-vorm te downloaden.

Zoek op merk
DirectLease: Euro95, Euro98 en Diesel krijgen nieuwe naam!

Euro95, Euro98 en Diesel krijgen nieuwe naam!

Geplaatst 5/10/2018
door Mariëlle Mulder

Er staat iets groots te gebeuren in de brandstofwereld. Wanneer je nu gaat tanken zie je de vertrouwde namen Euro95, Euro98 en diesel staan. Geniet daar nog even van, want vanaf 12 oktober 2018 veranderen de namen voor benzine en diesel! Maar waarom?

1 Unie
De Europese Unie maakt diverse stappen om de 27 Europese landen te verenigen. Eentje daarvan is om de benamingen voor brandstof in alle landen gelijk te maken. Dit met het oog op de bestuurders. Of je nu in Frankrijk of Tsjechië gaat tanken, je hoeft niet meer Google Translate te gebruiken om te achterhalen welke brandstof jij nodig hebt. Bij alle tankstations in de EU worden etiketten geplaatst, waar de nieuwe naam op komt te staan.

Wat wordt de nieuwe naam?
In het begin zal de verandering van de namen wat verwarring kunnen veroorzaken, vandaar dat we het voor jou op een rijtje zetten:

  • Euro95 wordt E10
  • Euro98 wordt E5
  • Diesel wordt B7, B10 en XTL (synthetische brandstof)
  • Overige brandstoffen zoals H2 (waterstof) en LPG blijven hetzelfde heten

Biobrandstof is de toekomst
Misschien denk je nu, waarom de cijfers 5, 7 en 10? Daar is een logische verklaring voor. De getallen staan voor het percentage biobrandstof dat in de benzine of diesel verwerkt is. Vanaf 2020 is het verplicht om deze hoeveelheden te verwerken in de brandstoffen. Dit komt doordat er wordt gekeken naar alternatieven voor fossiele brandstof. Als eerste omdat het beter is voor het milieu en als tweede omdat de voorraad fossiele brandstof met de jaren minder wordt.

Rond, vierkant en een ruit
Niet meteen in paniek raken, de oude namen blijven voor nu nog naast de nieuwe benamingen staan. Zodat iedereen er rustig aan kan wennen. Daarnaast zijn de diverse soorten brandstoffen te herkennen aan de vorm van het label.

  • Benzine krijgt een rond logo
  • Diesel krijgt een vierkant logo
  • Overige brandstoffen krijgen een ruiten logo

Hoe het werkt

Van eerste online aanbieder tot het online leasebedrijf met de beste service voor de beste prijs.


Meer weten?

Auto zoeken

Op zoek naar een specifieke auto? Of wil je weten welke 5-deurs auto's met airco er zijn?


Zoek en vind