Zoek op merk
DirectLease: Diesel versus benzine: wat is voordeliger?

Diesel versus benzine: wat is voordeliger?

Geplaatst 2/7/2018
door Mariëlle Mulder

Laat het bedrijf jou zelf bepalen of je voor een benzine of dieselauto gaat? Is jouw antwoord 'JA', dan is dit blog speciaal voor jou. Aan de ene kant is zelf bepalen fijn, maar aan de andere kant moet je nu zelf een belangrijke keuze maken. Grote kans dat je collega's of bekenden om advies hebt gevraagd. De één zegt: ga voor een diesel, terwijl de ander je aanraadt om voor een benzine auto te gaan. Maar wat is nu het verstandigst? Wij vertellen wat het voordeligst is voor jou. Laat de brandstofbattle maar beginnen!

Het omslagpunt
Bestuurders stellen ons vaak de vraag 'wat is voordeliger: benzine of diesel?' Helaas is er niet direct een winnaar. Wanneer een brandstoftype goedkoper is dan de andere hangt namelijk af van het totale aantal kilometers dat jij per jaar rijdt. Het is wel zo, dat je behoorlijk wat kilometers moet rijden voordat een dieselauto interessant wordt.

Voor de meeste segmenten geldt dat je meer dan 25.000 kilometers per jaar moet rijden voordat diesel goedkoper wordt dan benzine. Dit noemen we ook wel het omslagpunt. Wil je weten wat de beste brandstofkeuze is voor de door jouw gekozen leaseauto? Via deze website kun je gemakkelijk het omslagpunt berekenen.

Tanken
Krijg je een tankpas van het werk, dan hoef je je niet druk te maken om de brandstofkosten. Doet jouw werkgever niet aan tankpassen? Dan is het verstandig om verder te lezen.

Rij naar een willekeurig tankstation en je zult zien dat diesel goedkoper is dan benzine. Denk je nu: mooi dan ga ik voor een dieselauto. Wacht daar dan nog even mee. Ja diesel is goedkoper, maar dit heeft te maken met de wegenbelasting.

Vind je het verschil tussen benzine en diesel te veel? Daar heb je gelijk in! Wist je dat vrijwel in alle landen in Europa het prijsverschil kleiner wordt, behalve in Nederland. Rij je niet genoeg kilometers voor een dieselauto, maar wil je wel goedkoper tanken? Rij dan eens over de grens  en tank jouw auto vol in België of Duitsland.

Wegenbelasting en onderhoud
Wanneer  je een auto koopt is het verstandig om hier rekening mee te houden, echter hoeft dit niet als je kiest voor leasen.  De wegenbelasting en het onderhoud zijn namelijk al verwerkt in het leasebedrag.

Andere keuze: elektrisch rijden
We hebben diesel en benzine met elkaar vergeleken, maar een belangrijke kandidaat overgeslagen: elektrisch rijden! Deze vorm wordt steeds populairder, maar kost ook meer in aanschaf. Dit is terug te zien in de leaseprijs. Echter heeft elektrisch rijden vele voordelen, zoals een lage bijtelling. Spreekt elektrisch rijden jou aan en rij je veel in de stad? Dan kan deze optie op de lange termijn nog weleens het voordeligst voor jou zijn. Helemaal omdat er in veel steden gratis laadpalen staan.

We kunnen stellen dat er geen duidelijke winnaar uit deze battle komt. Het ligt er echt aan hoeveel jij per maand rijdt en uit welk segment (goedkoper of duurder) jouw leaseauto komt. Mocht je er toch nog niet helemaal uit zijn, dan staat ons team altijd voor jou klaar!


Hoe het werkt

Van eerste online aanbieder tot het online leasebedrijf met de beste service voor de beste prijs.


Meer weten?

Auto zoeken

Op zoek naar een specifieke auto? Of wil je weten welke 5-deurs auto's met airco er zijn?


Zoek en vind