Zoek op merk
DirectLease: Deze rijstijl hoort bij de herfst!

Deze rijstijl hoort bij de herfst!

Geplaatst 16/11/2018
door Mariëlle Mulder

De herfst staat bekend om het wisselvallige weer. Regen, hagel, sneeuw en zon: het kan allemaal. Alsof dat nog niet irritant genoeg is, wordt het later licht en eerder donker. De meeste bestuurders vinden al deze omschakelingen wel even wennen, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Wij helpen jou om al rijdend veilig de herfst door te komen.

Licht is belangrijk
Omdat het later licht wordt en eerder donker, zijn de lampen van jouw uitermate belangrijk. Zorg ervoor dat deze schoon zijn, zodat het licht optimaal schijnt. Daarnaast raden we jou aan om de lampen ook overdag aan te zetten (als je dat nog niet deed). In de herfst heb je namelijk te maken met een laagstaande zon en mist. Door met jouw licht aan te rijden, vergroot je jouw eigen zichtbaarheid en zien andere weggebruikers jou ook beter.

Pas op voor de zon
Niets zo vervelend als een laagstaande zon. En daar ga je tijdens de herfst veel last van hebben. Om hier geen hinder van te ondervinden is het verstandig om:

  1. Een zonnebril op te zetten. Tip: leg een paar in de auto, zo vergeet je hem nooit.
  2. Afstand te houden. Met slecht zicht (door een felle zon) is afstand inschatten door jezelf of je mede weggebruikers niet altijd even gemakkelijk. Houd daarom voor de zekerheid enkele meters meer afstand.

Maak het niet te warm
Wanneer het koud wordt, is je eerste gedachte vaak: verwarming op standje maximaal. Echter is dit niet verstandig. Een te warme auto zorgt ervoor dat jij slaperig wordt. Wist jij dat vermoeid rijden in de auto 50 tot 75 levens kost per jaar? 

Check en dubbel check
Regen, gladheid, koud: jouw auto moet hier in de herfst allemaal tegen bestand zijn. Controleer of de ruitenwissers geen strepen achter laten, zodat je goed zicht blijft hebben op de weg tijdens een hevige regenbui. Zorg ervoor dat de banden niet versleten of te zacht zijn, anders heb je minder grip als het gevroren heeft. En als laatste is het van belang dat de airconditioning werkt. Mochten de ruiten beslagen zijn, dan kun je ze door middel van de airconditioning (wel met warme lucht) weer goed krijgen.

We hopen dat je iets aan onze tips gaat hebben deze herfst. Wist je trouwens dat de herfst ook effect heeft op jouw auto? Benieuwd hoe je rotting, een kapotte motor of een gebarsten ruit kunt tegengaan? Je leest het hier!


Hoe het werkt

Van eerste online aanbieder tot het online leasebedrijf met de beste service voor de beste prijs.


Meer weten?

Auto zoeken

Op zoek naar een specifieke auto? Of wil je weten welke 5-deurs auto's met airco er zijn?


Zoek en vind