Zoek op merk
DirectLease: Bevroren ruit, slot en deuren: wat kan ik ertegen doen?

Bevroren ruit, slot en deuren: wat kan ik ertegen doen?

Geplaatst 25/1/2018

De koude wintermaanden zijn weer aangebroken. De tijd van schaatsen, sneeuwbalgevechten en warme chocolademelk! Helaas is het ook de tijd van ongemakken aan de auto. We kennen het allemaal wel: proberen onopgemerkt het werk binnen te sluipen, nadat je veels te lang aan het krabben was of de hele buurt moest verzamelen om jouw vastgevroren deur open te maken. Hier heb jij toch geen zin in? We vertellen je graag hoe jij deze ongemakken kunt voorkomen. Lees je mee?

1. Bevroren ruit
Heb je geen zin om elke ochtend de ramen te krabben, overweeg dan eens een deken. Deze zet je vast onder de ruitenwissers. In de ochtend haal je de deken weg en kun je zonder te krabben wegrijden.

2. Bevroren ruitenwissers
Niet gebruik gemaakt van een deken? Dan bestaat de kans dat de ruitenwissers vastgevroren zitten aan de ruit. Jouw redmiddel: ontdooivloeistof. Ga wel voorzichtig te werk, je wilt de wissers niet kapot maken. Je kunt het vastvriezen van de wissers voorkomen door de ruitenwissers in de avond al los te maken van de ruit.

Tip: zitten jouw ruitenwissers vast aan de ruit? Zet ze dan nooit aan. De kans bestaat dat de motor van de ruitenwisser dan gaat doorbranden.

Let op: door al dat strooien met zout, moet je in de winter vaker ruitenvloeistof gebruiken. Als je niet wilt dat deze bevriest, kun je gebruik maken van speciale vloeistof of je doet antivries bij de normale ruitenvloeistof in.

3. Bevroren slot
Oh nee, de sleutel krijg je niet in het slot. Gelukkig bestaan er tools om de bevriezing tegen te gaan. Denk aan ontdooivloeistof of een föhn. Het handigste is om in de avond het autoslot al in te spuiten met kruipolie.

4. Bevroren deuren
Wil je niet meer lopen duwen of trekken aan de deur? Smeer dan eens het rubber bij de deuren en achterklep in met siliconenspray of vaseline. Vergeten om dit te doen, geen paniek. Duw wat harder tegen de deur aan, zodat het ijs breekt, en kijk of de deur nu wel open gaat. Werkt zelfs spiermassa niet, dan is het tijd voor vrouwengereedschap: de föhn. Blaas hiermee alleen rond de randen van de deur. Wees voorzichtig bij de ramen. Door de plotselinge temperatuurverhoging kunnen deze namelijk barsten.

5. Bevroren handrem
Euforie: je hebt de ramen ijsvrij gekrabd en ook de deur open gekregen. Je stapt blij in de auto: je gaat niet te laat op je werk aankomen. Je wilt de handrem eraf halen en dan.... niets: hij zit vastgevroren. We begrijpen dat het huilen je nader staat dan het lachen. Maar wat kun je doen? Gebruik in ieder geval nooit de handrem in de winter. Daarnaast kun je de versnellingspook het beste in de eerste versnelling of in zijn achteruit zetten.

6. Van sterretje naar barst
Met dit koude weer doen we allemaal de temperatuur in de auto een standje hoger. Doe dit alleen niet wanneer je een sterretje in je ruit hebt. Door de kou van buiten en de warmte binnen, kan het sterretje een barst worden.

7. Zout is fout
Al dat zout strooien is aan de ene kant fijn: je kunt de weg op. Aan de andere kant is het slecht voor de lak van je auto. Zet je auto in de wax, zodat de lak niet beschadigt. Ga vooral ook naar the carwash. Door een goede wasbeurt blijft jouw auto gedurende de winter mooi shinen!


Hoe het werkt

Van eerste online aanbieder tot het online leasebedrijf met de beste service voor de beste prijs.


Meer weten?

Auto zoeken

Op zoek naar een specifieke auto? Of wil je weten welke 5-deurs auto's met airco er zijn?


Zoek en vind