Zoek op merk

De voordelen van een elektrische auto

Je hebt het vast weleens iemand horen zeggen: elektrisch rijden is de toekomst. Maar wat is er dan zo bijzonder aan elektrisch rijden? De belangrijkste vier voordelen om te starten met elektrisch rijden zijn: 

Elektrisch rijden betekent dat je auto met behulp van stroom in beweging komt.

1. Een schoner milieu voor iedereen
We horen en lezen het overal: het klimaat verandert! De meeste auto's stoten CO2 uit en dit komt in onze atmosfeer terecht. Vind jij dit een slechte zaak en wil je tijdens het rijden de aarde helpen? Dan kan elektrisch rijden voor jou een uitkomst zijn. Deze auto's stoten geen tot weinig CO2 of stikstofoxide uit, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Door slijtage van de banden en remmen, kan er wel een beetje fijnstof vrijkomen. Maar dit is vele malen minder dan bij benzine of diesel auto's.

2. Kom maar op met dat belastingvoordeel
Als je een elektrische auto zakelijk gaat leasen, krijg je er automatisch extra fiscale voordelen bij. De fiscale aftrekbaarheid kan tot 100% oplopen. Bovendien is het Voordeel Alle Aard voor de bestuurder opmerkelijk lager dan bij een traditionele verbrandingsmotor.

3. Uren sleutelen hoort tot het verleden
Bij het zien van auto-onderdelen raken de meeste mensen al in de stress. Een auto onderhouden is zelfs voor monteurs een hele klus, zowel qua tijd en moeilijkheidsgraad. Denk aan bougies verwisselen, een versnellingsbak controleren en regelmatig de motorolie verversen. Een elektrische auto heeft dit niet, waardoor je minder geld en tijd kwijt bent aan het onderhouden van jouw  auto. Spring niet meteen een gat in de lucht! Bewegende delen (banden en remmen) hebben wel onderhoud nodig.  

4. Wat een stilte
Het geluid dat een auto produceert kan behoorlijk luid zijn. Ervaar jij dit als onprettig? Hoe fijn is het dan als jouw auto amper geluid produceert? Met een elektrische auto hoor je alleen het geluid van de autobanden op de weg. Kun jij voortaan relaxed van je autoreis genieten.


Hoe het werkt

Van eerste online aanbieder tot het online leasebedrijf met de beste service voor de beste prijs.


Meer weten?

Auto zoeken

Op zoek naar een specifieke auto? Of wil je weten welke 5-deurs auto's met airco er zijn?


Zoek en vind