Cataloguswaarde van lease auto's

Bereken de cataloguswaarde en de CO2 uitstoot van uw leasewagen Wanneer een werknemer een bedrijfswagen ontvangt van de werkgever, zal dus geboekt staat bij de werknemer als voordeel alle aard. Dit voordeel is een bijkomende vergoeding van de werkgever naar de werknemer toe, waarop de werknemer een belasting zal moeten betalen.

Om het voordeel alle aard te berekenen, wordt er niet meer gekeken naar het aantal kilometer dat met de wagen is gereden, maar vanaf 1 januari 2012 wordt enkel nog de cataloguswaarde van de wagen in rekening genomen, en ook de CO2-uitstoot van de wagen.

Cataloguswaarde van de bedrijfswagen

De cataloguswaarde is de gefactureerde waarde met inbegrip van de BTW en de opties maar zonder rekening te houden met kortingen, verminderingen, afslagen en ristorno’s. In die nieuwe regeling wordt ook gesteld dat de cataloguswaarde van een wagen elk jaar met 6 procent daalt. Indien een wagen dus drie jaar oud is, dan zal de wagen dus nog belast worden op 82 procent van de cataloguswaarde.

Ook belangrijk is om te weten dat de wagen niet meer in cataloguswaarde kan dalen indien het belastbaar deel 70 procent van de cataloguswaarde heeft bereikt.

Concreet wil dat dus zeggen dat de cataloguswaarde een negatieve invloed heeft op het belastbaar bedrag van een bedrijfswagen. Hoe hoger de cataloguswaarde, hoe meer belastingen op de bedrijfswagen zullen betaald moeten worden. Naast de cataloguswaarde is ook de CO2-uitstoot van de wagen belangrijk. Hoe meer CO2-uitstoot de wagen produceert, hoe meer belastingen betaald moeten worden op de bedrijfswagen.

Wil u dus zo weinig mogelijk belastingen betalen op uw bedrijfswagen, dan moet u dus rekening houden met een zo laag mogelijke cataloguswaarde, en een zo laag mogelijke CO2-uitstoot.

Bel ons

We zijn bereikbaar op:
Ma t/m vrij: 8:00u tot 18:00u

03 544 29 10

E-mail ons

Vragen? We helpen je graag!

Stuur een mail naar onze sales afdeling.

Veelgestelde vragen

Zoek je snel een antwoord op jouw vraag?

Vind jouw antwoord tussen de 'Veelgestelde vragen'.

Bezoek ons

Je bent van harte welkom!

Kom langs op:
Noordersingel 19
B-2140
Antwerpen